SNJCH GUNHILLS ANA'S FORMOSA
                   "LIZZY"

2001-05-02--2008-08-01

MERITER:
Jaktprov B: Svensk och Norsk jaktprovschampion.
Jaktprov A: Godkänd kkl. 2:a pris Elitklass - Placering 4:10. 
Utställning: 1/3 jaktklass CK 
Övrigt: Vinnare av FRKs VPR Mardi's minne 2007

HÄLSA:
HD A
AD UA (0)
ÖGA UA

Det var med mycket stor sorg och saknad som Lizzy lämnade oss alldeles för tidigt. Hon hade så mycket kvar att ge. Dessutom hade hon två familjer som älskade henne väldigt mycket. Kanske få hundar förunnat, men hon var en hund som förtjänade att ha det förspänt. Inte för inte som hon kallades "prinsessan".

Lizzy började sin karriär hos Malin Thorsell (då Nordlund) och tillsammans fixade de sig upp till ÖKL där de fick några 2:a priser. Sen blev Malin tyvärr allergisk. Att bara låta en sådan bra hund som Lizzy var bli familjehund var för oss båda otänkbart. Så sagt och gjort. Lizzy fick hon flytta hem till mig. Träningen för ÖKL hade ju Malin redan lagt klart så det var ju bara någon månad för oss att arbeta ihop oss och sen var 1:orna i hamn. Liiite mer jobb blev det för 2x1 pris i EKL, men de kom de med och så EKL 1:an i Norge. Resultat SJCH NJCH (Svensk och Norsk Jaktchampion).

Lizzys adelsmärke var ärlighet. Hon var liksom inte den hunden som hittade på dumheter. Hon hade fart, fläkt och stil. Arbetade alltid för sin förare och var otroligt will to please. Maken till hund att lyssna på pipan!! Så att man fick rysningar. 

Roligt var också att hon faktiskt de sista åren fick vara med på en hel del jakter samt att vi också startade på A-prov och att hon också där visade framfötterna med 2:pris på Edeby. Lizzy var en otroligt härlig jaktkompis. Det märktes väldigt snart att hon, liksom jag, brann för jakterna. Det var här hon levde livet. Så synd att hon inte orkade fram till säsongen 2008.

Trots denna stora sorg och saknad så lämnade Lizzy 11 nya små under efter sig, endast 5 veckor gamla. Hur det kunde komma sig att bli dräktig och än mindre föda fram di små stora och friska när hon var sjuk, ja det är svårt att förstå. Nu hoppas vi att dessa, tillsammans med hennes tidigare kull, förvaltar "prinsessans" minne. Det är hon väl värd.